torsdag 17 oktober 2013

Oförutsägbara tvistar - Det gör före detta NBA-spelare idag.

Varje draft ser i sin helhet ganska snarlik ut. Någon som blir draftad högt gör kanonbra ifrån sig och kammar så småningom hem Rookie of the year. Någon eller kanske till och med två som blir draftade lågt överraskar ordentligt. Däremellan blandas och ges ungefär med liknande proportioner varje år.

Sedan finns det alltid någon högdraftad person som floppar totalt. En man som hette Dan Dickau var känd för sin giftiga bössa och långa lockar som vackert vilade över hans öron. Fram tills han hamnade i NBA. Då fanns bara lockarna kvar. Efter sex år i NBA hade man fått nog av Dickau och han flyttade så småningom till Vancouver där han öppnade en vinstindrivande basketcamp. Det varade i ett år. Numera har Dan Dickau öppnat en frisersalong. Bössan har bytts mot en sax, vilket i och för sig var precis på pricken och en mycket mer adekvat beskrivning av vad Dickau gjorde i NBA.

Dajuan Wagner var ett fenomen i high school. Han blev tidigt känd för sin galna crossover och sjukt atletiska spelstil. En match mäktade han med 100 poäng för sitt Camden High school, vilket gjorde att han hamnade på Penny Hardaways gamla universitet. Memphis alltså!
Efter ett år gick han in i NBA-draften och kom ut som nummer 6 i första rundan. Cleveland skulle renas. Arbetslösheten ta tvärvändning och Dajuan Wagner var mannen. Så blev det inte.Wagner var klapprutten och verkade vara ungefär samma spelare som han var när han gjorde 100 poäng för Camden. Så småningom hamnade han i Polen. Han har planerat för en NBA-comeback sedan 2008. Det ser inte så ljust ut tror jag!

Kevin Pittsnoggle har inte bara världens underbaraste efternamn utan han var dessutom en del av Boston Celtics "ombyggnadsprogram" året innan man signade the big three. Tillsammans med Allen Ray (INTE Ray Allen), Rajon Rondo och Sebastian Telfair skulle man bygga upp Paul Pierce och Celtics dynasti igen. Pittsnoggle blev inte en del av detta utan cuttades strax efter summer camp. Numer sägs han jobba som mellanstadielärare i sin hemort Martinsburg, West Virginia. Vissa hävdade att han bodde i en husvagnspark men det kan jag tycka är svårt att tro och låter det vara osagt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar