fredag 18 oktober 2013

Han var talang men nu är han bara gammal

Talangbegreppet börjar bli lite, lite uttjatat kan jag tycka och det beror kanske på att mina ungdomsår präglades mycket av just ord och fraser där talang och avarter av begreppet frekvent förekom. På äldre dagar har ordet "talang" orsakat huvudbry. Det finns de som hävdar att talang är någonting man är medan andra menar att talang är någonting man har. Egentligen spelar det kanske ingen större roll och talang är man för att man har det. Så skulle vi ju också kunna se på det!
Men då kommer följdfrågan: när slutar man att vara en talang? Är talang någonting som man slutar att ha? Om så är fallet finns det ju goda evidens för att just talang är något som tillhör de unga och oslipade.
Jag såg precis en artikel där man talade om en 26-årig talang och vissa blev skogstokiga av vederbörandes ålder och att det innebar att han inte längre var en talang. Det är spännande att diskutera. Talang är ju i och för sig i även ett flerdimensionellt ord. De som har mest talang är oftast de som tränat mest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar