fredag 18 oktober 2013

Oförutsägbara tvistar del.2 - 3x Williams

Jag kommer ihåg Uconn för några år sedan. De hade en guard med baknamnet Williams som påminde mig om en annan Williams som i sin tur var min favoritspelare eftersom han påminde om Jason Kidd. Det var Marcus Williams som påminde om Deron Williams. Mitt första möte med Marcus Williams var en high schoolmatch där Oak Hill tog emot något lag. Han var fantastisk och man såg att han så småningom skulle hamna i NBA. I den stora ligan nådde han ingen större succé utan Williams flyttade så småningom till Kina där han blev den första spelaren i kinesiska ligans baskethistoria som stängdes av för Marijuanabrukande. Efter det skrev han på ett mellankontrakt på 380 000 euro i Spanien. Inför denna säsong hoppades han få en sista chans att komma in i NBA men inget lag verkade vilja ha honom. Nu vet jag inte vad han planerar för.

Jay Williams var grym! Han skulle få en utmärkt NBA-karriär och hade ett ganska bra rookieår efter en fantastisk karriär på Duke. Som 2:a valet i 2002 års draft var han i NAB för att prestera och en ganska bra rookiesäsong gav honom linjen 9.5 ppg och 4.7 apg men Bulls hade större ambitioner med sin spelare. Williams fart på planen räckte inte utan han gillade dessutom att glida runt på sin hoj. Sen small det och allt blev genast mycket tråkigare. Williams skador var livshotande och förmågan att spela basket rann ut med blodet på motorvägen. Detta insåg han efter åtskilliga försök till en comeback. Han fick dock jobb på ESPN men jag vet inte om han är kvar där längre.

Terrence Williams är en av många spelare vars låga intelligens sätter stopp för honom. Han har en fantastisk fysik och teknik men har stannat i växten. Han gjorde en okay debutsäsong i New Jersey Nets men har sedan dess varit en klubbytare. Ingen tycks riktigt vilja ha honom men alla verkar vara intresserade av den spännande 26-åringen. Hans begåvning är för stor för att inte ges en chans. Han snittade trots allt en tripple double i D-league och kan spela men huvudet har han lämnat i bowlingbanan. I slutet av september drog han ett vapen mot mamman till hans barn. Det verkar gå utför. Väldigt tragiskt för han hade kunnat bli en bra spelare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar