onsdag 30 oktober 2013

Clippers mot Lakers är äntligen en bra match-up

NBA drog igång inatt och även om det förstås inte är i närheten av så roligt det kan bli i slutet på säsongen tyder det på att vi i alla fall är igång! Vi kommer att matas med highlights från alla möjliga spelare och attraktioner.
Lakers kommer att vara intressanta i år och har en ganska intressant trupp. Jag hoppas litelite att på att Kobe kommer vara borta länge för det riktigt är roligt att se hur laget löser situationer utan Kobes händer. Däremot sägs Mamba vara redo att förändra sitt spel för att inte skada sig igen. Kommer han att ha kvar sin explosivitet?

Doc Rivers kan vara ett nytt fall av Larry Brown. En av NBA:s främsta försvarscoacher hämtas till ett av NBA:s främsta anfallslag i hopp om att konvertera dem till mästerskapskaliber. Jag är skeptisk till att detta kommer fungera. Om man jämför detta Clippers med det där Celtics kan mna urskilja en rad skillnader. Många vill se likheter mellan Redick och Allen. Det finns vissa. Båda gillar att skjuta men utöver det hittar vi inte många gemensamma nämnare. KG mot Blake? Jag skrattar högt. Pierce mot Dudley? Snälla, skjut mig!
Chris Paul däremot, han är något speciellt men känns idag som den ende med mästerkapskaliber i hela Los Angeles.

Blake Griffin - Det är dags att elevera spelet. Att springa in 20 ppg tycks han inte längre klara. Fortfarande usel i posten. Trots sin fysik väljer han att avsluta 9/10 backnigar mot korgen med en fade?? 10/10 är missar. Har tufft att stå emot Chris Kamans styrka i returkamperna. Vad säger det egentligen?

Doc Rivers - Kommer inte förvåna mig om han sejour i Clippers blir kort. Clippers har inte det rätta virket att vinna och om Rivers är kvar efter den här säsongen är det på grund av gamla meriter. Annars kommer vi se en helt annan trupp kommande säsong för antingen byter de coach eller spelartrupp. Fantastisk coach som vet hur man vinner men jag är tveksam till att dagens Clippers är rätt trupp.

Chris Paul - NBA:s bäste PG. Förmodligen även bäst i NBA på att kliva över screens.

Xavier Henry - Kanske årets 6th man?

Jordan Farmar - Välkommen tillbaka! Bättre än någonsin.

Steve Nash - Bäst i världen på obalanserade skott. Trea, hoppa i sidled, banka in den.

Los Angeles Lakers - Första gången som ordet "unga" får användas i samma universum som Lakers. Mycket bombande och jag gillar det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar