fredag 5 juni 2015

Några ord om final nummer 1

Det var inte vackert men det blev en seger. I tidigare inlägg pinnade jag några viktiga punkter som skulle kunna avgöra matchen. Cavs returtagning ledda av Thompson blev en av dem. Thompson hade ett grillparty och Bogut & Co. var inte bjudna. Han hade lekstuga, ja ni förstår...han tog varenda retur på den offensiva planhalvan och GSW får helt klart IG gällande denna del av spelet. Mozgov och Thompson fick Bogut att se riktigt tam ut under korgen när bollen var i luften.

Dessutom lyckades man med framgång stoppa GSW fast breaks och det berodde just på insatser från Thompson. Som jag skrev i förra inlägget, Cavs returtagning kommer att kunna straffa GSW fastbreaks och early offense och de blev tvugna att spela halvplansanfall, vilket inte är deras styrka, samtidigt som Cavs försvarar detta bättre än de flesta lagen i NBA!

Stjärnorna var skillnaden
Curry hade en skitmatch...för att vara Curry och för att vara MVP. PÅ andra sidan hade vi LBJ som var... LBJ! Han var fenomenal. Det är imponerande att man i världens bästa serie uteslutande kan leva på isolations och nästan vinna en final på det. NBA:s bäste postspelare är LBJ. Börja utanför trean, backa in och gör din grej. 2 poäng. Currys "dåliga" match, trots viktiga poäng och LBJ:s utmärkta insats var en tung förklaring till varför matchen var så jämn. Curry var inte MVP:n igår natt. Det fanns ett par spelare som var mer imponerande. Irving var en av dom. LBJ var den andra. Curry var inte dålig, utan bra, men han var inte som Curry kan vara!

Det var också ur detta - stjärnornas kamp- som den avgörande faktorn kom in. Det vill säga: vilka som steppade upp när stjärnorna försvann och Warriors hade fler stenar i sin påse, vilket satte betydligt mer tryck på Cavs som inte alls hade lika många anfallsoptions som Warriors.

Som tidigare sagt: Cavs går så långt som Lebron orkar bära dem. Warriors klarar sig okay utan en storspelande Curry - det bevisade man i första matchen. Nästa match kommer bli rysligt viktig för båda lagen. Giganternas kamp del 2 är bara ett par dygn bort! Jag förvntar mig att Curry är tillbaka på normalt onormal standard då! Det skulle underlätta för laget!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar