fredag 12 juni 2015

Match 4 - Kan Cavs hålla ut?

Match fyra var något nytt i denna serie! För första gången var det Warriors som höll i taktpinnen och det var med ett fast handslag som man dirigerade matchen. Jag har kritiserat Bogut för dålig löpförmåga och aggressivitet samt sa inför finalserien att jag inte skulle bli förvånad om David Lee skulle få se sina minuter öka. Så blev fallet och Lees motor, löpförmåga samt touch runt korgen är otroligt värdefull eftersom det ökar trycket på Cavaliers försvar något enormt. Cavs spelar på grind och effort men inatt såg dte ut som deras energi börjar dala, samtidigt som Warriors lade in några extra knop. Det är viktigt att hålla uppe tempot och jag tror om Warriors kan fortsätta spela med sin hastighet kommer inte Cavaliers att kunna ta fler matcher i den här serien.

Hur kontrollerar man tempot? De behöver förstås ta returerna och springa golvet som tokar. Iggy sprang golvet fantastiskt, vilket tvingade Cavs att backa ned längre i banan för att inte släppa en layup. Detta öppnar mittzonen för Curry samtidigt som Lee springer golvet och kan sätta tidiga pick and rolls, något som är fruktansvärt svårförsvarat i transition. Efter poäng behöver de fortsätta att få in bollen snabbare och ovanför straffkastlinjen för det sätter direkt press på Cavs, samtidigt som man ha rmomentum mot korgen. Mycket bra kommer ur detta och en av Warriors styrkor är att de alltid har minst tre spelare som kan ta upp bollen. Get it in - Get it up!
I försvar ska man fortsätta att vara rörliga, gärna dubbla inside och sätta tyngd på Mozgov för att få bort honom från returerna. Thompson kommer krascha men ge honom ett så tufft jobb som möjligt!

Cavaliers spelar sju spelare och är tunna men vill vinna. Warriors måste spela med samma energi och fortsätta få upp tempot. Jag ser gärna att de sätter mer press (fullplan till och med) på Delladova så att han tvingas springa även i anfall. Det kommer att trötta ut honom ännu mer och lär leda till att Curry kan bibehålla sin form från match 4.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar