lördag 14 december 2013

Toppar och floppar så här långt in i säsongen

Toppar:
Jag varnade för New Orleans Pelicans inför säsongen och även om de inte har ett lysande record (11-10) så spelar d underhållande och gör ganska bra ifrån sig mot bra lag. Vi fortsätter hålla ögonen öppna och ger dem välförtjänt respekt.

Michael Carter-Williams talas det alltid varmt om på basketgaucho och förklaringen är enkel: han är ju så förbannat begåvad! Tyvärr missar han var och varannan match på grund av skador och det smärtar mig. Lämna mina Point guards ifred, Olyckan!!!

Indiana Pacers var det nog ingen i hela världen som inte trodde skulle vara topp i år men hjälp (!) det där tåget går ju inte att stoppa! Jag blev pyttelite orolig i somras när de förlorade Tyler Hansbrough eftersom det arbete denna man gör var viktigt för lagets identitet. Han stod i vägen, slet som ett djur och offrade sin kropp varenda sekund på golvet. Han slängde straffkast i plankan men såg till att ta egen offensiv retur efteråt och fick ytterligare två straffkast, bränner det ena han bränner och i gengäld drar en charge under egen korgen. Men problemet var att Hansborugh/Mahinmi eller Hansbrough/Pendergraph inte kunde spela tillsammans. Laget spelade fruktansvärt när Hibbert och West var ute. För att söka svar på problemet hittar man Luis Scola; en på många sätt uppgraderad Hansborugh om vi talar om poänggörande och som även han gillar att grisa runt,om än inte lika mycket.

Floppar:
Memphis Grizzlies är förvisso skadebenägna men från att förra året varit en kraftstation till att nu ha ett negativt 10-12-record säger det mesta. De har fortfarande lite tid att hitta tillbaka till rätt flyt.

Anthony Bennett. Hela världen säger Anthony WHO? om årets förstahandsval. Idag är Bennet närmare Kwame än någon annan draftpick de senaste tio åren. Skillnaden var att Kwame fick spela. Bennett fyller flaskor.

New York Knicks. Den identitet som ett lag sprängfullt av skjutglädje finns kvar än idag. Skilnaden är att förra året satte man några skott ibland. Steve Novak är borta tyvärr. JR Smiths sänk är borta och idag har de bara Carmelo Anthony som håller någon slags nivå. Byt bort laget för det här börjar bli tragiskt!

Brooklyn Nets trodde många på detta år, själv var jag skeptisk. Det har ett gäng åldrande veteraner och några yngre förmågor som är väldigt hårt nischade och då ofta på den offensiva planhalvan. De skulle behöva lite lim. Lite Hansborughs. Jag tror dock att det kommer bli stor skillnad med Deron tillbaka och i slutet av säsongen är jag tveksam på om vi fortfarande kan se laget som en flopp. Nu är awrence Frank borta och det verkar som att Jason Kidd har fått börja coacha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar