måndag 23 december 2013

En rysare utan nagelbitning

Jag skrev tidigare idag om Andrew Wiggins. Ungefär samtidigt som jag publicerade inlägget tryckte jag igång Florida Gators mot Kansas Jayhawks. Tidigare nämnde jag Andrew Wiggins tendens att agera lite passivt och försvinna stundtals. Historian repeterar sig och samma visa spelades idag. Sedan tände det till och Wiggins klev fram när det behövdes vilket gav honom 26 poäng och den ende Kansasspelaren som lämnade Gainesville med hedern i behåll. Övriga Jayhawks såg brutalt värdekassa ut. Perry Ellis hade sina stunder men fick begränsat med spelstil av någon anledning förmodligen för att han på den offensiva planhalvan hamnade på helt fel plats flertalet gånger. Problemen varken startade eller slutade med Ellis. Kansas guarder gör fatala misstag på planen. Inte bara en av dem och inte heller en gång, utan alla gör en riktig skitmatch och Floridas halvgubbzon ställer till enorma problem för Kansas. Wiggins första halvlek är inte bra vilket förstås kan förklaras med att man inte alls springer, vilket ger Florida möjlighet att i lugnan ro ställa upp sin zon. En gubbzon, miltals långt iväg från det som Boeheim låter sina syracusianer spela. Men en zon spräcker man genom bollsving från sida till sida, få ner bollen lägre än straffkast, rörelse och utrymme och har man tur/ tränat kan man dessutom kasta in några treor. Inget av detta fanns i matchens första tjugo vilket gav Florida ett enormt försprång på 21 pinnar. Florida gör det fantastiskt bra, de vinner 50/50-bollarna och har momentum nästan hela matchen.
Jag skyller väldigt mycket av Kansas negativa spel på deras oerfarna garder. Det finns aggressivitet sedan finns det fake-aggressivitet. Att driva mot korgen är inte att vara aggressiv och detta drabbar Kansas ganska hårt denna match. I andra halvlek tar Wiggins över, samtidigt som domarna missar en ödesdier foul vid ställningen 52-58 och dessutom ger Florida bollen. Det är ett förödande misstag framför allt med ungefär en minut kvar att spela.

Florida kan bli intressanta i år och kan stjälpa flera jättar i år. Patric Young är ett odjur och större armar får vi leta efter. Det är NFL-storlek på honom och om han inte hamnar i NBA ryktas det om att NFL är intresserade av honom. Borderlinetalang! Fortsätter Wiggins så här...ja då vet jag ine vad jag ska säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar