torsdag 26 december 2013

Basket kommer ikapp all idrott i hela världen snabbare än vad Usain Bolt springer snabbt

Sacramento Kings senaste ägare är minst sagt excentrisk och underbar. Hur många gånger har ni inte funderat på varför Vivek Ranadive inte köpt ett basketlag. Förmodligen aldrig för jag visste inte ens vem han var innan han bestämde sig för att köpa en majoritetandel av bröderna Maloofs dalande Sacramento Kings.

Ranadive är en stor inspiratör och för mig är han i samma kategori människor som Steve Jobs. Hans karriär tog fart när han digitaliserade Wall Street på 80-taöet och han har sedan dess startat de enorma företagen TIBCO och Tenekron software systems. Jag kan inte hans exakta "pengavärde" men det rör sig om multi-miljardbelopp och hur många multimiljardärer som köper idrottslag finns det inte? Att köpa idrottslag is the new pink goddamnit! Men Ranadive är inte som andra. Han investerar inte bara i spelare, kanske på grund av att NBA är så raffinerat utformat att man inte kan göra som Barcelona och bara strö pengar likt en bagare sockrar sina kakor, utan i amerikansk idrott finns lönetak och maxkontrakt. Ranadive har större visioner. Han har snappat upp basketens enorma potential och har tänk att göra basketen till 2000-talets folksport på samma sätt som fotboll var 1900-talets snackis.
Ranadive har dessutom svart bälte i Taekwondo och har coachat sin dotters basketlag. Han känns som en riktigt skön snubbe. Vem blir Sveriges förste Ranadive?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar