tisdag 31 december 2013

Södertälje och Borås visar vägen och tabellen har aldrig varit så rätt och vis på samma gång

Svenska basketligan drar rekordpublik i år och det verkar i och för sig inte vara en radikal och extremistisk tanke att förklara utvecklingen med att varken Eagles eller 08 Stockholm finns kvar. Att Borås just nu är påväg att bli Sveriges basketmecka talas det inte lika mycket om men deras publiksnitt förklarar förmodligen också en den i den stigande siffran.
Borås har fattat vinken. Man förtjänar inte bra publiksiffror utan man ser till att fixa det på egen hand genom att arbeta med en bra plan om attraktiv basket, kontinuitet i truppen och en mix av både eget och annat. Även om det egna materialet inte direkt ges stora minuter eller gör stor synlig inverkan på spelet så finns spelarna där varje säsong, till skillnad från många andra unga spelare som försvinner efter ett år för att söka lyckan på annat håll (antingen en sämre klubb i landet, börja studera alternativt proffskarriär utomlands om man kommer från Uppsala eller heter Jerebko). Att de stannar trots begränsade minuter kan förstås spekuleras i men det kan eventuellt kanske bero på att det är roligt att spela basket i Borås. Jag hade älskat det! Fullt av folk, snabbt spel och ett härligt tryck i hela hallen.

Även Södertälje gör ett fantastiskt jobb och har kastat in ganska många egna spelare i seniorlaget men till skillnad från Borås har man dessutom egna produkter som gör större inverkan på matchprotokollet. Dessutom tävlar man i Europa vilket är att göra en stor tjänst för hela landet. Vi behöver tävla på internationell nivå dels för att lära men även visa upp oss och vår produkt.
Dessa lag känns sport! De känns hungriga och de förtjänar sina placeringar. För första gången sedan jag var knatte funderar jag på att följa finalserien ganska slaviskt. Borås och Södertälje gör basketen bättre. Kanske för varje dag som går!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar