onsdag 18 december 2013

NBA:s sämsta draft?

Draften är ett utmärkt påhitt eftersom det ger de sämsta lagen möjlighet att inte alltid vara usla. Se på fotbollen där Real, Barca och liknande lag alltid dominerar och så har gjort de senaste fem århundradena. Det tar bort mycket av charmen även om till och med jag förstår att ett draftsystem vore omöjligt med tanke på hur fotbollsscenen ser ut. Man kanske kan utgå från Champons league och de som kommer sist får välja först? Om de kan betala en viss summan får de spelaren de vill ha? Nej, ni hör ju själva att teorin läcker som Henke Lundqvist härom natten.

Ofta ser draftsen ganska snarlika ut. Ibland ger de ovanligt hög utdelning, medan de någon annan gång är horribla. Usla. Tvärkassa. I år är de nästan tvärkasst och jag har ju många gånger endast framhållit en spelare och det är Mr. Carter-Williams som tyvärr sitter varannan match med någon skada. Utöver honom ser det mörkt ut. Victor Oladipo är visserligen bra men känns inte som en spelare vars namn kommer prägla all-starlag eller leda ligan i poänggörande. Oladipo kommer att bli en utmärkt spelare men påminner betydligt mer om Kawhi Leonard än om Kevin Durant och kommer nog snitta tvåsiffrigt många år även om det kanske inte blir en tvåa följt av en annan siffra speciellt många av dessa.
Anthony Bennet skjuter 15% från golvet behöver jag säga mer? En skada i somras strödde inte precis socker på hans aktier men 15%? Jag har sagt det förut, vi kanske i värsta fall har en ny Kwame.

Nerlens Noel gick högt. Han har en grym potential men han är inte Anthony Davis, kom ihåg det folk! Ben McLemore är bra med potential. Han kan skjuta, hoppa springa men har ett svagt spel när han behöver ta några studs innan.

Tim Hardaway Jr. har talang. Trey Burke kan komma att bli grymt värdefull men jag är tveksam till att denna drift kommer att producera mer än en all-star. Denna lär bli MCW om han kan hålla sig hel. Vi kanske har en ronda som kommer att utmana år 2000 som den sämsta i modern tid? Top sju detta år var: Kenyon Martin, Stromile Swift, Darius Miles, Marcus Fizer (WHO?), Mike Miller, DerrMarr Johnson och Chris Mihm. Titta vidare på wiki eller någon annan toppen sökmotor och ni kommer att rynka på näsan många gånger!
Mannen i mitten. Den lille farbrorn med bollen i handen håller den av en anledning. Det var hans sätt att markera sin basketmässiga överhet gentemot dessa. Han slog dem alla 1-1! Så här illa hoppas jag förstås inte att årets draft blir men jag är inte övertygad.

Nästa år däremot...där har vi en packad draft!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar