söndag 5 maj 2013

Vilket lag kan slå Miami Heat? Här kommer svaren!

NBA har aldrig varit så avgjort som det har varit i år. Miami har dominerat totalt och det finns endast en och annan skalp som tagits av diverse olika lag. När Miami förlorar en match har hela världen stått stilla och kanske är hettan slut i Miami? Nästa match har de vunnit med 30 pinnar. Matchen därefter med 20 och 10 matcher senare är de fortfarande obesegrade.

Men det finns några lag som har ett ganska bra segerrecept mot Miami heat. Man kan kortfattat dela upp heat på följande sätt:


  • Ett dynamiskt anfallsspel där James och Wade är de tyngsta namnen och stora skaparna för resterande spelare. Båda två är utmärkta avslutare, men kan även passa bollen. Lägg till Bosh med sitt dödliga mid-rangeskott och ett antal spelare som är över 40 % på sina avslut.
  • Heats anfallspel bygger mycket på snabb bollrörelse. Anledningen är att man vill få ut försvarsspelarna och öppna för attacker utifrån. Lebron James drar på sig en oerhörd defensivt uppmärksamhet och ju snabbare bollen går, desto svårare blir det för lag att spela lagförsvar.
  • Miami heats försvar har sett imponerande ut och de har en bra hjälp på attacker utifrån. Deras absoluta styrka är hur de forcerar turnovers från motståndare.
Heats svaghet är att de små och brister på insideförsvarare. Visst kan vissa försvara midrangepostare, men mot tunga krafter nära korgen står man fortfarande platt. Dessutom tar man ganska få returer och har egentligen ingen speciellt bra point guard, men det sista ordnar man genom att ha fantastiska spelfördelare i Wade och framför allt Lebron.

Den stora problematiken för Heat är bristen på insideförsvar. Det är därför som de har svårare att spela mot hårt slitande lag som Bulls, där tokstarka Boozer och Noah gör det jobbigt för de små och betydligt svagare Bosh & co. I east är det bara Bulls som kommer att kunna göra skada mot Heat, även om det ska till mycket för att kunna slå ut dom. Det räcker inte att bara ha försvarare under korgarna utan man måste utgöra ett riktigt anfallshot mot Miami heat.

I West är det Grizzlies och Spurs som har det nödvändiga insidehot för att kunna såra Miami. Frågan är om det räcker? Dessa lag och framför allt Grizzlies har dock en mycket ärlig chans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar