tisdag 7 maj 2013

Miami Heat är fullkomligt idélösa! Eller?

Nu har även jag sett matchen mellan Bulls och Heat, via det bästa alternativ som finns tillgängligt i västvärlden. Kinesversionen gav mig hjärnsnurr flera gånger, men var också mycket lärorik. Visste ni till exempel att Gallinari och Bellinelli tycks uttalas exakt likadant på kinesiska? Ghe-hi-nehi!

Matchen i sig var mycket givande, men de två matcher som jag såg med Heat i mars och februari såg betydligt bättre ut för Heats del. Man spelade ett mycket bättre lag- samt individförsvar och anfallsspelet såg mer flytande ut. Precis som senast jag såg drabbningen Bulls versus Heat dominerar Bulls under korgarna och får Bosh att se ut som den lille tanige, men talangfulle pojvasker han faktiskt är. Han har som vanligt svårt att möta tyngre och mustigare motståndare. Returtagningen slutade 46-32 fördel Bulls. Som nämnt i tidigare inlägg är detta essentiellt för att slå Heat och Bulls har förmåga att ta returer och kämpa häcken av sig. Jimmy Butler spelade ett fullt godkänt försvar på Lebron James som faktiskt fick "kämpa" för många av sina poäng. Folk tyckte att Lebron hade en dålig match, men för att vara ärlig så var det inte Lebron som förlorade matchen. Det var alla andra. Lebron var avstängd delar av matchen, men resterande Heatspelare var avstängda hela matchen. Dwyane Wade såg fruktansvärt omotiverad ut. Bosh hade en putback som han verkade bli glad för, men var utöver den osynlig.

Däremot är sista perioden en hemsk syn som fick mig att minnas Lebrons första år i Heat. Hela sista perioden spelar Heat "idélöst"; Lebron på Isolationplays och attack-dish (eller är detta en bra taktik när man har en sådan som Lebron?). Jag förstår varför med tanke på hur kassa alla andra var och var det någon som skulle göra det så var det LBJ, men tror att de kommer få svårt att överleva den här serien om de inte spelar det spel som de har presterat under reguljära säsongen. Trots att spelet såg dåligt ut från heat så är det Bulls som får dem att se dåliga ut. Chi-town gör en grym match och Thibodeau är en extremt kompetent coach som kan skapa så mycket med relativt lite! Trots att Heat var helt avslagna så hänger man med i matchen tack vare LBJ, vilket är lite kusligt. Hur bra är han egentligen? Försvarsmässigt såg dock hela heat helt frånvarande ut.

Matchens bästa:
Miami Heats 80-talsporrinfluerade uppvärmningströjor prydda med den soon-to-be klassiska texten: "White Hot"...osmakligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar