måndag 11 november 2013

Helgen i helhet - Minus 14

I lördags satte vi oss i bilarna och åkte till varma, soliga Jönköping som dagen till ära bjöd på regn och moln. Redan där började de dåliga vibbarna men tack vare ett utmärkt tak i hallen märktes inte detta när det var dags för match. Vi har olika målbilder varje match men vår grundprincip är att det som gjorts under träningsveckan skall se bättre ut under kommande match. Eftersom vi gör vår första riktiga säsong ser man förbättringar varje match, vilket är väldigt givande för mig som coach.
Poändifferens är fantastiskt intressant att lägga fokus på. Jeff Van Gundy radar upp fyra punkter som han anser är avgörande för att komma fram till någon slutsats i sin analys kring poängdifferenser. En av dessa är turnovers. Vår första match hade vi en utomjordisk summa av turnovers. Dessa har vi lyckats sänka avsevärt dels på grund av ökade basketkunskaper, ett försiktigt förbättrat lagspel men framför allt på grund av att vi blir allt mer införstådda med regler.
Nästa viktiga punkt är offensiva versus defensiva returer. Detta är ett område vi fortfarande behöver förbättra men trots detta har vi ett nästan godkänt retursnitt på grund av ganska goda instinkter hos många spelare.Våra tre senaste matcher har vi haft en spelare (tre olika) med över 10 returer.  Däremot har vi inte jobbat med Izzos returövningar och det rent tekniska är därför inte etablerat hos oss än.
Dessa två punkter tillsammans med anfall- och lagförsvarsspel skall arbetas med kommande två veckor. Utöver detta fortsätter vi som alltid med en stor del individuell färdighetsutveckling.

Matchen slutade med 14 poäng minus vilket är en surrealistisk förbättring jämfört med vår första match. Vi sänker dessutom en del långskott vilket visar att vår skotträning börjar ge avtryck i vårt spel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar