måndag 20 april 2015

Möt kritiken SBBF

Häromdagen lade SVT fram en oroande rapport om att föreningsledd idrott minskade. Mest oroväckande var den för basketen som hade minskat med hela 26 % och SBBF har gått ut och kommenterat artikeln med Easy Baskets samt landslagens framgång samt att det finns andra sätt än att mäta lokstöd för att se hur många deltagare som finns.
Sådant här är det mest oroväckande som finns tycker jag för det är att inte bemöta kritiken på ett konstruktivt sätt. Istället väljer man att ta illa vid sig eller göra något som går i stil med att "Blunda" för allvaret i SVT:s rapport. Oavsett hur de räknat har basketen på något vis haft en negativ utveckling och det är sådana tendenser som man direkt måste ta itu med om man vill nå framgång.

Pat Rileys Miami Heat har missat slutspelet och han gick ut inatt och sade att det inte fanns några ursäkter för detta, då han samlat ett lag som skulle ha klarat slutspel men alltså inte gjorde detta. Det är sådana människor som sitter med nio ringar idag och som har ett "mästartänk". De kommer inte på ursäkter utan tar hellre en bitter förlust, analyserar den och startar om med förlusten i åtanke. Kanske behöver vi i basketsverige göra det samma? Varför förlorar våra landslag? Varför minskar vår sport?
Vi har världens utvecklingspotential men det är dags att vi faktiskt ser potentialen och slutar att gotta os si själva tanken på vart vi kan komma. Vi behöver påbörja resan och allt som pekar mot negativa riktningar behöver vi ta tag i och se problematiken. Jag tror på oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar