lördag 17 maj 2014

Mina topp fem point guarder i årets draft.

Det är ett starkt point guardår. Liksom förra året (i total brist på konkurrens), där samtliga tre toppkandidater till Rookie of the Year var PG:s/ Hybrid PG:S ser det ut att i alla fall bli lite förändring i år i och med flera starka spelare. De flesta lagen har dragit igång sin scoutning på allvar och medan vissa spelare har imponerat ordentligt har andras aktier försämrats något. Det finns några svåra val eftersom året kryllar av ybridguarder/för korta tvåor.

Vi börjar metodiskt på min lista:

5. UCLA all the way! Antingen är det Zach Levine, en Russell Westbrookliknande spelare som inte riktigt imponerat på mig i år men med sin galna fysik och aggressiva attackspel tros gå i sin föregångares fotspår. Levine är dock på tok för långt ifrån vad en PG förväntas vara och kommer förmodligen främst att användas från bänken och kanske mer som tvåa. Om inte Zach blir det hans compadre Kyle Anderson som kniper denna plats. Kyle är en fattigmans-Magic och kan bli något fantastisk men de stora frågetecknen rör hans försvar och fysiska förmåga. Otroligt passningssinne dock.

4. Napier Shabazz blev en hjälte i slutspelet men har lett UConn konsekvent hela säsongen. Försvaret är en styrka, bra range och attackförmåga men inte speciellt lång. Mogen spelare som är ganska bra på att ta vad försvaret ger honom. Påminner litelite om Trey Burke i form av ledarskap. Kan lika gärna byta plats med näste man på listan.

3. Tyler Ennis har jag sett ungefär sju matcher med i år. En av dessa spelade han inte alls speciellt bra, förutom sista 5 minuterna då han tog över och avgjorde matchen. Andra matcher var han ganska anonym fram till han tog över matchen i andra halvleken. Andra dominerade han från start. Ennis är makalöst clutch och har enorm potential!

2. Dante Exum. Kan lika gärna vara etta på den här listan. Hans fysik skapar jämförelser med Penny Hardaway men det verkar som att scouter har överskattat hans hoppförmåga lite och vissa har börjat rynka lite på näsan, även om de tror att hans potential är utomjordisk. Storlek, spelsinne och första steg (påminner om T-macs!) är styrkor. Förvsarsförmåga skall inte heller underskattas. Problemet är hans skott och rörelse utan boll, vilket är viktiga delar av spelet som PG eller SG.

1. Marcus Smart. Även om Dante Exum kanske är en ännu mer spännande spelare, har MS delar av sitt spel som är få förunnat. Många scouter har berömt hans helt sanslösa work ethic och vissa vill jämföra honom med DWade men menar samtidigt att det är svårt att hitta förebilder med tanke på att han är så otroligt unik. Smart är en vinnare som har visat sig vara bra i en ganska stark collegedivision. Kan, liksom Dante göra stordåd i NBA men känns som ett säkrare kort. Kanske på grund av sitt amerikanska ursprung.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar