lördag 1 februari 2014

Marginalerna bara krymper - Dagens goda med Växjös wrecking crew

Idag var det dags igen att riva av en match efter en helgs ledighet. På andra sidan APA stod Nässjö basket ett lag som vi mötte tidigt i höstas och då förlorade med 104-27 (vilket var en förbättring från föregående match). Idag var det ett helt annat Ravens som stod på andra planhalvan. Ett ravens med betydligt fler träningstimmar i ryggsäcken, ett Ravens som börjar kunna fatta egna beslut och hitta egna lösningar i såväl anfall som försvar och ett Ravens som imponerade extra på coach.

Senast vi spelade match insåg vi att försvaret såg okay ut. Vi höll våra motståndare till dryga 60 poäng men vårt anfallsspel var i mer "akut" behov av förbättring. Med de orden sagt kan ni säkert använda er slutledningsförmåga till att komma fram till vad våra träningar handlat om de senaste två veckorna. Yessur, anfallsspel! Resultatet innebar att vi satte nytt poängrekord med 52 inkasserade pinnar.

Även denna match börjar vi så småningom att inkassera skador vilket förtunnar vår bänk och det innebär också att vi ibland hamnar i svackor som ibland får ta lite för lång tid att komma ur. Dock kommer vi ur dem och det visar lite av den krigarmentalitet som U16 begåvats med och som kommer att vara en enorm fördel för dem både på basketplanen och i livet.

Vårt försvar såg på grund av lite skadebekymmer också stundtals mer spretigt ut än den kompakta enhet som vi länge höll ihop mot Oskarshamn och detta innebar att Nässjö idag fick en hel del poäng som vi egentligen nog skulle kunnat stoppa men vi är på rätt väg och nästa match är jag nästan övertygad om att vi kommer kunna begränsa dessa enkla poäng ytterligare. Idag började vi att offra våra kroppar och varje gång vi gjorde just detta orsakade vi en turnover på våra motspelare och det säger jag er coacher där ute; är det någonting som är helt sagolikt underbart att ha så är det spelare som offrar sin kropp för laget! Mina spelare tar ytterligare enorma steg denna match och vi fick se glimtar av något imponerande som ytterligare kommer att åskådliggöras kommande matcher. Det finns mycket saker att belysa som positivt. Vårt poänggörande är radikalt förbättrat men även våra hustle points och allt som inte syns i statistiken. Jag älskar hustle points och alla coacher skulle utvecklas av att börja titta på "allt annat". Vi målar en hel tavla med massor olika färger. Poäng är en av färgerna. Returer en annan, ett stopp en tredje och you name it. En klapp på axeln är en färg!! Med andra ord börjar vår tavla att bli mer och mer färgglad!

Framtiden är ljus! Jag är oerhört glad över den potential som jag fått äran att arbeta med i denna grupp. Vi kommer fortsätta att slita, kriga, springa, attackera, skjuta och vi kommer fortsätta att spela - för hela staden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar