tisdag 21 juli 2015

Idag kan jag slutligen titulera mig som Impact Player Development Specialist

Idag slutförde jag sista delprovet som handlade om näringslära och som officiellt gjorde mig till "specialist" (ödmjukast, tar jag detta ord i min mun och det kan förstås problematiseras, konkretiseras och allt sådant) inom spelarutveckling, licenserad av Impact Basketball. Impact Basketball är en amerikansk basketakademi med tre skolor utspridda i Las Vegas, Florida och Kalifornien men den mest framstående av dessa är den i Las Vegas som varje år fylls av draftees, all-stars och alla möjliga spelare som vill förbättra sitt spel. Porzingis, McCallum, Kawhi Leonard, Garnett, Lowry och Billups är bara några av de spelare som spenderat tid i deras hall.

Jag bestämde mig för att gå den här utbildningen av ren passion för sporten och att jag hade några kronor över som kunde spenderas på utbildning.
I utbildningen fick jag bland annat lära mig om styrketräning, näringslära, periodisering, sekvensering och mental träning. Varje delprov avslutades med ett test, där man skulle klara 70 % eller över (förstås) för att bli godkänd.

Eftersom just spelarutveckling är något som jag tycker är så vansinnigt viktigt och som jag ägnar mycket tid med att fundera över, låg denna utbildning helt enkelt perfekt i tiden för mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar