söndag 19 januari 2014

Vi blir bättre och bättre

Ytterligare en helg att lägga in i arkiven och den bjöd precis som alltid på toppas och dalar.
Igår tog vi i U16 itu med vår nemesis från säsongens första match, Oskarshamn. Det skulle bli makalöst spännande att se hur mycket bättre vi (och dem) hade blivit på fyra månader. I Mitt huvud räknade jag med att vi skulle ha gjort ett bra jobb om vi kunde minska vinstmarginalen från sist markant. Så blev det också. I första halvlek gör vi allting rätt på den defensiva planhalvan. Vi tar returer och när dessa inte hamna i våra händer hittar vi fantastiskt bra lösningar där vi stoppar boll högt och tidigt samtidigt som två pass från boll sprintar hem och skyddar korg. Detta har vi stressat hårt den senaste tiden på träningarna och att det gav utslag kändes mycket bra. Vi kunde gå till vila efter första perioden med siffrorna 15-6.
Andra perioden ser till en början bra ut men det tar inte lång tid innan skadorna börjar trilla in. Först skadar sig en, vilket gör att vi i andra perioden börjar se en markant skillnad i vårt offensiva spel men trots detta skrivs halvtidssiffrorna till 32-11 vilket är bra eftersom det är ungefär fyrtio poäng bättre marginal än senast vi möttes.
I början av tredje skadar sig nästa spelare och sedan en till och av våra nio spelare har vi endast sex kvar och med vår intensitet i försvar blir det svårt att orka samtidigt som vi tappar mycket av våra options i anfall i och med skadorna på spelare som tog stort offensivt ansvar i den här matchen. Det är  i och med dessa skador som vi skakas om ordentligt. I fjärde gör vi en rush och steppar upp vårt försvar igen men segersiffrorna kan till sist skrivas till 76-17, fördel Oskarshamn. Från att ha förlorat med 111 poäng har vi nu nästan halverat den siffran vilket ger oss gott mod inför framtiden som komma skall. Nu har vi dessutom tillgång till ytterligare en träningstid och jag tror att det kommer att göra stor skillnad för oss.

Kommande vecka handlar främst om att utveckla vårt samspel på den offensiva planhalvan. Nu är det dags att börja jobba lagoffense men självklart fortfarande även individuellt anfall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar