måndag 25 augusti 2014

En mörksvart sommar för Basketsverige

Det som skulle gått så fint gick käpp rakt åt dåligt. Ett efter ett åkte våra ungdomslandslag ned i B-divisionerna och herrarnas kval präglades av bortfall. Ganska tunga sådana också. Vi har ju ett mycket ungt lag, vilket förstås är roligt men det skulle sitta fint med lite spets. I sådana fall skulle nog äventyret fortfarande vara väldigt levande men vi är där vi är.
Victor Gaddefors satsade på NBA, hamnade i sommarligan men fick inte allt för flitigt med speltid. Kontraktet med Bologna bröts och häromdagen blev det klart att han ska spela i italienska andradivisionen till hösten.
Detta tycker jag är tråkigare än att Sverige inte klarade kvalet. Jag vill se våra spelare och talanger spela i storklubbar, tampas på de mest eftertraktade scenerna. Istället hamnar folk utomlands, i något som ser så lovande ut. Lånas sedan ut för att nästa månad säljas till ett lag i en lägre division. Sedan kommer de hem igen och fick inte gå vidare från talangstadiet. Hur kan vi utveckla alla våra talanger och få dem att nå hela vägen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar