onsdag 26 mars 2014

Kentucky mot Louisville - En liten breakdown av årtusendets match

Det var inte igår som dessa lag senast möttes, utan det var 2012. Innan det hade lagen inte mötts på över trettio år! Men nu är det dags igen och ännu en gång får Kentucky matcha upp mot ett av topplagen. Få, inklusive jag, hade nog trott att de skulle kunna rubba Wichita State som varit ett av de mest dominerande lagen i år, men tji fick vi allihopa.

Hur går det mot Louisville? Som alltid är det omöjligt att förutspå men kan man slå Wichita State ser chanserna ganska goda ut, trots att säsongen överlag varit en besvikelse.
Rick Pitino är känd för sitt samvetslösa försvar. Med andra ord måste Kentucky få bort Turnovers och lyckas man att kontrollera bollen har man kommit ett stort steg på vägen.

Det här blir ett väggförsvar mot ett offensivt lok och vinnaren beror helt på vilket lag som har bäst dagsform och förmåga att spela på topp. UK:s offensiv är beroende av deras starka returtagning samt förmåga att hamna på straffkastlinjen. Kan de dessutom träffa treorna så är den offensiva talangen svårstoppad.
Pa andra planhalvan har vi defensiva monster men även anfall finns i och med Harrell, Smith och Hancock. Att lyckas hålla sig framför Russ Smith tror jag blir direkt avgörande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar