tisdag 1 september 2015

Träningsdagbok

Hallå där ute i cyberrymden!

Idag hade vi första träningen sedan förra helgen och det var även den första "vanliga" träningen. Det är så mycket att lära sig nu i början: att hitta till hallar, namn, attityder, tendenser, vänja sig vid ensamboende, var man hissar upp/ned korgar och hur saker och ting fungerar rent allmänt. Bara att ta sig från hallen idag tog en halvtimme!

Träningen gick inte riktigt som planerat eftersom vi hade lite ont om bollar men då sätter det kreativa tänkandet igång och vips har man skalat ned grejer för att passa det som finns att tillgå. "The power of a free mind", får jag väl lov att säga utan att låta som en riktig apelsinhippie.
Det blev lite spretigt idag kände jag och det berodde på att vi har en match till helgen, där vi vill att vissa saker skall fungera någorlunda. Vårt halvplansanfall är fortfarande bara ett embryo och för att det skall frodas och fungera ordentligt behöver vi utveckla vårt sätt att tänka basket. Passitivitet är något jag fruktar, både med och utan boll så vad vi ska jobba med mycket kommande träningar är att få igång rörelsen i anfallsspelet. Vi vill vara Hawks, vi vill vara Spurs, vi vill vara Kentucky i halvplan och det börjar med spelförståelse som i sin tur börjar med förmåga att agera utifrån 1-1, som blir 1-2, som blir 2-2 osv. Imorgon är första träningen med P02 och det skall bli mycket spännande. På torsdag kör utvecklingslaget nästa pass och då fortsätter vi att jobba med våra rörelsemönster och reads. Den stora utmaningen just nu är att etablera ett kollektivt mindset men vi har ett par veckor på oss att skapa detta.

På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar