fredag 20 februari 2015

George Karl är tillbaka

Jag har börjat prenumerera på Sacramento Kings. Jag följer allt som händer i Kaliforniens huvudstads basketlag och kanske är Sac-Town basketens verkliga huvudstad? Att den gamla Suns-hjälten Kevin Johnson faktiskt är borgmästare i staden talar för detta påstående.
Nog om det, George Karl är tillbaka i gemet och det första man gör är ta den gamla trotjänaren Andre Miller till Kings. Vilka är de stora vinnarna denna trade deadline? Kings förstås! Karl kommer att revolutionera Kings och göra dem till ett slutspelslag inom två år. Hade de spelat i östra konferensen skulle det vara ett.

Därför är Kings vinnare
Karl är den bästa tänkbara coach för unga spelare, framför allt sådana som Demarcus Cousins som tidigare inte allt för sällan fått vara synonym med problem. Karl är van med att handskas med speciella spelartyper och brukar dessutom göra sig omåttligt populär bland dessa. Gary Payton, Shawn Kemp, Kenyon Marshall och nu Cousins. Dessa spelare är inte problem men de har temperament som behöver en viss typ av coach. Karl är en sådan. Han berättade på en clinic förra säsongen om hur han nästan slagits med både Payton och Martin men att dessa var de första spelarna som besökte honom på sjukhuset när han opererats för sin halscancer. Han är en spelarcoach, inget snack om den saken!

Kings kommer att börja springa igen. Det kommer att bli spejsat. Gay som liten kraftforward? Kanske! Cousins kommer att komma ut mer på golvet och kommer nog känna igen mycket från sin tid i college. Andre Miller kommer kanske inte spela de tyngsta minuterna men han kommer vara en röst. En spelande coach och en välbehövlig ledare för ett ungt Kings som kommer att börja prestera ganska snart. Kanske kan Collison bli en ny Lawson? Jag är inte helt främmande för den tanken. Det blir spännande att följa Kings. Både på Facebook och i ligan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar