söndag 7 september 2014

En träningshelg senare

Hej go' vänner! Längtan var nästan total inför helgen som är på väg att lida mot sitt slut. Vi har gjort en kanonförsäsong med god uppslutning kring de fyspass som vi haft med specialist inom fysområdet. Den gångna veckan ägnade vi åt spel och skott för att dra igång på riktigt denna helg. Förutsättningarna var, förutom lite skador och sjukdomar, goda och planeringen påbörjades redan i somras. Vi ville använda träningshelgen till att jobba mycket utifrån vårt försvarsspel samt ägna mycket tid åt utveckling av spelares individuella färdigheter. Redan första träningen innebar stora framsteg för gruppen och det roliga är att det, liksom mitt andra lag, är en grupp som vill lära sig och utvecklas. Vilja att bli bättre är den största begåvning en människa kan ges och detta skapar en inspirerande miljö som jag tror kommer att vara mycket trivsam. En av våra stora utmaningar är att nå den intensitetsnivå som vi önskar men vi har satt upp mål och visioner som skall genomsyra allt vi gör hela tiden.

Skillnaden från tidigare år är stor. Vi kommer att genomgå en märkbar föryngring och hoppas att detta ska ge oss den långsiktighet i föreningen som vi tror behövs för att nå en bra nationell nivå. Framför allt handlar det om att v har en bra generatio med en stor grupp spelare som behöver utvecklas ytterligare samtidigt som vi inte heller vill hamna i en sits där vi varje år står med två tomma händer och inte riktigt vet vad vi har för lag att röra oss med nästkommande säsong. Med andra ord är detta bäst för såväl spelare som klubb.

De äldre i laget spelar en roll som är viktigare än någonsin. Det behöver slå an en ton för hela gruppen och träningshelgen visade vilka fantastiska individer vi har att jobba med i år. Gott ledarskap bland spelare var den mest avgörande faktorn för träningshelgens utgång.
En spännande säsong väntar och jag är verkligen  glad samt tacksam att få jobba med två lag, fyllda med ungdomar och unga vuxna som vill och kan sträva framåt och uppåt. Nu kör vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar