fredag 16 oktober 2015

Get well, Lamar!

Namnet på allas läppar just nu är väl Lamar Odom som är inlagd på ett sjukhus i Nevada efter någon form av kollaps som följd av något slags missbruk. Kokain tycks ha varit inblandat men även viagra. Att han dessutom hittades på en bordell gör inte någonting den minsta vackrare. En före detta borderlineallstar vars största styrka var spelkänsla är numer en junkie som kämpar för sitt liv.

Men det är inte riktigt så enkelt som att bara fördöma såväl hans missbruk som svaghet för köpsex och Lebron James uttryckte det ganska bra på Twitter genom att skriva att han bad för Lamar och att man inte ska döma, för alla har sina egna bördor att bära. Det är sant och hur illa man tycker att historien om en NBA-stjärna (mer känd som reality TV-stjärna i medierna! (Skam!)) som numer lägger pengar på droger och prostitution, så är det ett tragiskt livsöde och en människa som förtjänar respekt utifrån vem han faktiskt är, inte vad han åstadkommit. Vad han har åstadkommit får man däremot tycka vad man vill om oavsett om det är hans 6th man of the year, 2 ringar eller hans bordellbesök.
Det låter förstås väldigt klyschigt men när man på något vis kommer så nära misären som det faktiskt är just nu. Jag minns hur jag och mina vänner gick runt i hallen och pratade om hur bra odom hade spelat vissa matcher. Jag minns när Odom var världens bästa spelare någonsin i en match mot Cleveland Cavaliers och jag minns hans enhandsreturer, fastbreaks och fantastiskt silkeslena spel. Eller när han gick till Staples i en finalmatch med motiveringen att han ville få samma känsla som han hade när han var litet barn och spelade basket.

Nu är detta inget annat än minnen men jag hoppas på och ber för hans liv. Ingen förtjänar ett liv i misär och en andra chans skulle nog vara en skänk från ovan efter att ha kämpat för sitt liv i dygn. Tiden får utvisa men att Odom var en fantastisk spelare och extremt omtyckt lagkamrat och medmänniska kan inget snedsteg ta ifrån honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar