tisdag 1 december 2015

Kentuckys bollpress, deras transition, deras tempo - alt kommer från deras sjuka bollpress (vänder guarden flera ggr innan denna når halvplan! Stuntar hela tiden och snor när de inte köper stunten!

Jag nämnde det för några dagar sedan, men årets upplaga av Kentucky är den roligaste sedan 2012! Ingen tvekan om den saken! De har så många intressanta spelare och spelet är så snabbt, intensivt som "bara UK" kan spela, höll jag på att säga, men så är det förstås inte. Däremot är de fantastiskt bra på det och har kommit till sin rätt tidigare än vad de brukar göra.

Det häftigaste i år är deras otroliga bollpress som Murray, Briscoe och Ulis förser laget med. UK spelar konstant med 3 PG:s på banan, vilketgör dem otroligt snabba och deras aggressivitet i försvar är topnotch med mycket stunts och konstant bollpress. Detta försvar ger dem säker 8-12 enkla layups varje poäng och startar ofta deras transition högt i banan.

Deras tempo i anfall kommer förstås från deras Dribble drive-anfall men försvarsintensiteten bidrar helt klart till att de kan speeda upp trycket även under motståndarnas korg.

Har ni inte haft tid att se UK i år, så passa på! Det är tidigt på säsongen men jag blir inte förvånad om de står i finalen i mars!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar