tisdag 24 juni 2014

Lebron bryter kontraktet. Business as usual?

Lebron skriver inte på för ytterligare två år med Heat utan väljer istället att testa sitt marknadsvärde. Ett värde som i runda slängar bör ligga någonstans kring det dubbla av vad som är lönetaket. Kort och gott, han är tveklöst det bästa som finns att få tag på. Jag skulle tro att varenda spelare i hela NBA skulle kunna trasas för Lebron. Han skulle också kunna gå till final med i stort sett vilket lag som helst. Samtidigt har hans löfte till Heats fans inte hållits. Sju ringar blev "bara" två och anledningarna är flera men dessa spelar förmodligen också en stor roll i varför Lebron nu väljer att bryta.

Först och främst bör det poängteras att han mycket väl kan stanna i Heat. Med det sagt så återstår mitt roliga dagsverke att kasta skit på laget med 90% Bandwagonfans och 10% tvättäkta, ända in i själen. Spoelstra har fått mycket beröm. Mycket har varit välförtjänt. Det defensiva har imponerat. Med hjälp av tre giganter har han lyckats få spelare med mindre talang att bidra mycket i försvaret. Däremot har man sugit något kopiöst i anfall. Det är ett östkustsyndrom som tar dig till slutspelet. Nämn ett östkustslag som spelar bra anfall? Möjligtvis Raptors, annars är det tomt.
Bevis på detta fick man ju se de stunder som Lebron inte var på planen. Stagnation är en underdrift för att beskriva vad Norris Cole, Wade, Andersen etc lyckades mäkta med. Jag tror att Heat måste föryngra och förbättra truppen för att behålla Lebron. Det är en no brainer. Jag tror ännu mer att man måste anlita en assisterande coach med anfallsspecialiteter. Varför inte ta in George Karl eller Vinny Del Negro? Annars tror jag nog att LBJ letar nya hus någon helt annanstans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar